Inloggen

wachtwoord vergeten?

Tweets

djroute-route a2

De lessen

In route A2 ga je vol aan de slag met het draaien op de controller. Je leert van alles over beat matchen, mixing points, mixen en EQ basics. Bij de lessen zitten ook gratis oefentracks waarmee je jouw skills snel kan ontwikkelen. 

 1. Aansluiten controller 
  Het is belangrijk dat je je gereedschap - je controller en software dus - heel goed kent. Dat begint al bij het aansluiten. Mischa laat je zien hoe je de controller goed aansluit. 

 2. Functies op de controller
  Je ziet heel veel knoppen op je controller. De meeste zul je echt gaan gebruiken. We nemen de belangrijkste functies met je door en leggen uit wat ze doen. 

 3. De software
  Zonder software kun je niet draaien met je controller. In de software laad je namelijk de muziek en selecteer je de effecten. Wij werken in deze lessen met Serato DJ Intro, maar je kunt ook op andere software meedoen. In deze les legt Mischa de software uit. 

 4. Tracks klaarzetten en inladen
  Mischa legt uit hoe je tracks op een goede manier in kunt laden in je software. Hij doet het voor met onze gratis oefentracks. 

 5. Maten en beats
  Erg belangrijk bij het DJ-en is dat je tracks op het juiste moment instart. In deze les leer je wat BPM betekent en hoe je mee moet tellen met je dancetracks om ze goed te kunnen instarten.

 6. Beat Matching 
  De term Beatmatching heb je vast vaker gehoord, maar wat is het nou precies? In deze les krijg je het te horen en mag je gelijk zelf aan de slag. 

 7. Mixing Points
  Op welk punt moet je nou een track inmixen? Om dit te weten is het belangrijk om eerst te weten uit welke onderdelen een track is opgebouwd. Dat is precies wat Mischa in deze les aan je uitlegt.  

 8. Faden
  In deze les breng je de Mixing Points-theorie gelijk in de praktijk met een fade-oefening. 

 9. EQ
  Het gebruik van EQ is erg belangrijk tijdens het draaien. De belangrijkste EQ-tip krijg je in deze les en je gaat hem gelijk in de praktijk brengen. 

 Bekijk wat je leert in Route A3 | Mixing tips

Wat voor jou?

Meld je aan en start binnen 5 minuten met je eerste online DJ-les!

Begin gelijk!

 

controller aansluiten

Hoe sluit je de controller goed aan?

 

Mischa legt alle controller functies uit.

Beat Matchen

 

EQ gebruiken

EQ gebruiken in je mix

 • Ga naar ons Youtube kanaal
 • Ga naar onze Facebook pagina
 • Ga naar ons twitter profiel
 • Ga naar onze Google Plus pagina